Hlavní obsah

Šumavané vyrazili proti aktivistům tentokrát s traktory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé šumavských obcí se v pondělí ráno znovu postavili proti ekologickým aktivistům. Silnici, kudy aktivisté odjíždějí auty ze svého ubytování, obyvatelé zablokovali pomocí traktorů. Na místo blokády dorazili aktivisté se zpožděním, mezitím už se však v lese začalo kácet.

Článek

"Dnes ráno byli místní lidé nebývale aktivní, hned před šestou nám zablokovali výjezd z místa, kde bydlíme. Po příjezdové a odjezdové cestě si postavili na každou stranu jeden traktor s argumentem, že se jim tam porouchal a musejí ho opravit," popsal mluvčí blokády Vratislav Vozník.

Foto: David veis, ČTK

Jeden ze dvou aktivistů, kteří se zavěsili do koruny stromu

Aktivisté tak museli pěšky do další obce, kde je vyzvedlo auto a odvezlo dál, odkud šli na místo blokády. Nabrali ale zpoždění. U Černohorské nádrže pak skupina místních opět blokovala lesní cestu, doplnil Vozník. Aktivistů je v pondělí na místě zatím kolem dvacítky.

Není to poprvé, co místní lidé dali aktivistům najevo svůj názor. Na rozdíl od účastníků blokády chtějí, aby správa parku pokračovala v zásazích proti rychle se množícímu kůrovci. Po aktivistech důrazně požadují, aby zásahům v lokalitě Na Ztraceném přestali bránit.

Foto: Právo

Obyvatelé šumavských obcí vyjádřili podporu lesníkům a policii

Policisté navíc v pondělí ráno zadrželi dva účastníky blokády, kteří obvykle protestují v korunách stromů, a zabavili jim lezecké náčiní.

V pondělí účastníci blokády také zrušili infostánek, u něhož chtěli podávat informace o svém pohledu na zásahy v lokalitě. V sobotu jim rozložení stánku nedovolil pracovník obce, takže jen rozdávali letáky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám