Hlavní obsah

Meteorologové varovali před silnými bouřkami a vydatnými dešti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Meteorologové v sobotu dopoledne varovali před vydatným deštěm a silnými bouřkami. Výstraha platí pro celé území České republiky od sobotního poledne do nedělní noci.

Foto: Pavlíček Luboš, ČTK

Hasiči odčerpávají vodu po prudkém přívalovém lijáku z rozvodněné Dyje.

Článek

V Čechách se objeví silné bouřky s přívalovým deštěm, kroupami a nárazovým větrem v sobotu odpoledne a v noci. V neděli se přesunou na Moravu, kde je meteorologové očekávají po poledni. V západní polovině republiky bude v tento den už zřejmě déšť trvalý. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Podle něj ze západní Evropy směřuje studená fronta, která v neděli přejde přes Česko směrem k východu. Před frontou bude proudit teplý a vlhký vzduch, v kterém se ojediněle vyskytnou bouřky, vysvětlili meteorologové. Doplnili, že v přívalových srážkách může napršet kolem 40 milimetrů.

Výstraha ČHMÚ před bouřkami platí pro Prahu a kraje Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Pardubický, Královéhradecký, Liberecký, Ústecký a Vysočina od dnešního poledne do 23:00. Do neděle 16:00 by tamní obyvatelé pak měli počítat s vydatným deštěm. Varování pro moravské regiony před bouřkami platí od nedělního poledne do 22:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám