Hlavní obsah

VV podruhé čelí insolvenčnímu řízení. Kvůli tisícovce

• Aktualizováno

Letos už podruhé se v insolvenčním řízení ocitly Věci veřejné (VV). Stranu do ní poslal expředseda místní buňky v Uherském Hradišti a podnikatel Libor Zeman, kterého strana vyloučila s odůvodněním, že nezaplatil včas tisícikorunový členský příspěvek.

Foto: Petr Horník , Právo

Zleva: Radek John, Karolína Peake, Kateřina Klasnová a Vít Bárta (všichni VV)

Článek

V insolvenci se strana ocitla ve čtvrtek. Zeman tisícovku poslal s třídenním zpožděním. Po svém vyloučení chtěl peníze od strany vrátit, ale dosud je nedostal. Strana ve čtvrtek celou věc napravila.

Zeman uvedl, že zpoždění zřejmě nebylo hlavním důvodem pro jeho vyloučení. „Celou dobu jsem patřil ke kritizujícím lidem, kterým vadil způsob organizace (strany) a komunikace s členskou základnou,“ uvedl.

Podle něj není vyvolané insolvenční řízení mstou, ale standardním postupem v podnikatelském prostředí. Zeman byl členem VV zhruba rok a čtvrt, předtím byl několik let členem ODS.

Šikanózní návrh, tvrdí VV a posílají peníze

Strana označila jeho návrh na insolvenci za šikanózní. Rozhodně se prý nenachází v platební neschopnosti. „Insolvenční návrh bývalého člena strany kvůli tisíci korunám je směšným projevem uražené ješitnosti a neúcty k právním institutům této země,“ uvedla místopředsedkyně VV Dagmar Navrátilová. Příkaz k úhradě požadované částky byl již prý ve čtvrtek podán.

VV se poprvé ocitly na čas v insolvenčním řízení kvůli nezaplaceným fakturám v hodnotě 12 miliónů společnosti Médea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám