Hlavní obsah

Sever Čech o víkendu opět zasáhnou vydatné deště, varují meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové před víkendem znovu varují, že sever Čech mohou zasáhnout silné srážky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v této souvislosti výstrahu pro Liberecký a Ústecký kraj.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Varovná informace platí pro sobotu i neděli. "Během sobotního dopoledne očekáváme v Libereckém kraji, zejména v oblasti Jizerských hor, kolem 20 milimetrů srážek, od sobotního poledne do nedělního rána dalších 30 až 40 milimetrů," uvedli meteorologové.

"V důsledku srážkové činnosti na nasyceném povodí toků očekáváme 1. a 2. SPA, zejména na tocích: Řasnice, Jeřice, Lužická Nisa (dolní tok), Smědá. Na Mandavě v okrese Děčín (Ústecký kraj) může dojít k dosažení 1. SPA," konstatuje výstraha.

Pro Ústecký kraj platí výstraha před povodňovou bdělostí od sobotního dopoledne do nedělního rána. V Libereckém kraji varují od sobotního rána do nedělního poledne před vydatným deštěm a zároveň apelují na povodňovou bdělost - od sobotního poledne, do nedělního večera.

Srážky budou důsledkem brázdy nízkého tlaku, která bude zasahovat od východu nad Baltské moře.

Reklama

Výběr článků

Načítám