Hlavní obsah

V centru Prahy vznikla obří zeměkoule z písku

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Skauti a skautky z celé České republiky se v pondělí sešli na Palackého náměstí a společnými silami vysypali z písku obří zeměkouli.

Skauti vytvořili obří, pískovou zeměkouli v centru PrahyVideo: Novinky

 
Článek

Sounáležitost, láska a přátelství. To jsou principy, které má zeměkoule na Palackého náměstí připomínat. Sto padesát skautů a skautek, kteří se podíleli na její výrobě, tak vyjádřilo svoji představu o dnešním světě.

"Vytvářeli jsme tu planetu podle našeho světa, který bychom chtěli mít." řekl jeden ze skautů.

Společná práce byla pro skauty přípravou na 22. Jamboree ve Švédsku, nebo-li celosvětové setkání, na které odjíždí v pondělí odpoledne. Jamboree je pro všechny skauty velkou událostí, koná se jednou za čtyři roky a umožňuje účastníkům poznat jiné kultury. Na jednom místě se totiž najednou sjede až čtyřicet tisíc skautů ze 150 zemí světa.

"Co znamenají olympijské hry pro sportovní svět, to je Jamboree pro svět skautingu" uvedl mluvčí skautů Jan Žáček.

Čeští skauti a skautky mají za úkol na tomto setkání reprezentovat Českou republiku a představit její tradice celému skautskému světu. Na tento ročník si proto skauti připravili zážitkovou hru o totalitním režimu a aktivitu na téma povodně.

„Nejvíc se těším na seznamování se spoustou nových lidí. Na to, že poznám skauty z jiných zemí a že všechny programy budou probíhat v angličtině. Také se samozřejmě těším na ty skvělé speciality, co si tam budeme vařit,“ popisuje 17letá skautka Monika Lásková.

Letošní XXII. Jamboree se bude konat od 27. července do 7. srpna nedaleko města Kristianstad na jihu Švédska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám