Hlavní obsah

Voda v Praze zaplavila několik silnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Voda z přívalových dešťů v Praze v noci na čtvrtek nejčastěji zatopovala sklepy a výtahové šachty domů, ale také silnice. Hasiči vyjížděli také k popadaným stromům a větvím, informovala o tom mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: Vondrouš Roman, ČTK

Deštivé počasí v podvečer v Praze

Článek

V ulici Na Hřebenech v Praze 4 hasiči odstraňovali strom spadlý na auto, v ulici U Bulhara v Praze 2 spadl strom na trolejové vedení. Kvůli popadaným nebo prasklým větvím nebo stromům vyjížděli i do Biskupcovy a Mladoboleslavské ulice a ulice Na Cikánce v Praze 16.

Na Jižní spojce byla v noci  kvůli vodě z přívalových dešťů dočasně omezena doprava. U ulice Štěrboholská byl uzavřen nadjezd.

Ještě častější byly v noci na čtvrtek zásahy kvůli odčerpávání vody. K zatopeným sklepům byli hasiči voláni do několika domů v Praze 13 a v Praze 4. Ve Vysokoškolské ulici v Praze 6 čerpali vodu přímo z komunikace, v Bělohorské ulici z točny tramvají. V ulici Anny Rybníčkové, Na Výrovně a v Milotické ulici přívalová voda zatopila výtahové šachty.

"V současné chvíli zasahujeme v ulici K Radotínu, kde je zatopena plocha o velikosti 50 krát 50 metrů. Je tam půl metru vody," řekla ráno Adamcová.

Už ve středu odpoledne vnikla voda do prostor stanice metra Vyšehrad a omezila v ní na tři čtvrtě hodiny provoz. [celá zpráva]

Vydatný déšť zvýšil v noci hladiny řek na severu a jihozápadě Čech. Stupeň ohrožení byl vyhlášen na Smědé a Jeřici na Liberecku a na Skalici na Příbramsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám