Hlavní obsah

Hasiči museli kvůli povodni evakuovat dětský tábor

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbiroh

Kvůli rozběsněnému Zbirožskému potoku musel být evakuován tábor u Lhotky nedaleko Zbirohu na Rokycansku. „Hasiči evakuovali celkem 75 dětí a dvacet vedoucích,“ sdělila mluvčí hasičů Alena Marešová.

Článek

„Všichni se v pořádku dostali z tábora. Azyl našli v budově školy v Mlečicích,“ dodala Marešová. Záchranná akce odstartovala hodinu po půlnoci a trvala až do tří do rána.

V souvislosti s vydatným deštěm a rozvodněnými toky zasahovali hasiči také v obci Radnice, kde v Dědické ulici stavěli hráze z pytlů s pískem.

„Několik minut po půlnoci přišlo na operační středisko hlášení, že se do domů valí voda z rozvodněného potoka. Hasiči proto zajistili dovoz asi dvou set pytlů a začali stavět hráze,“ konstatovala Marešová. Pomocí hráze z pytlů se podařilo vodu svést zpět do potoka.

„V Radnicích ještě hasiči kolem třetí hodiny ráno čerpali vodu ze zatopeného sklepa v domě v Pražské ulici,“ doplnila mluvčí.

Nyní zasahují jednotky ve Starém Plzenci, kde voda zaplavila garáž a dům. Ve Spáleném Poříčí čerpají jednotky vodu ze zatopené sokolovny. V půl osmé ráno opět vyjížděli radničtí hasiči k čerpání vody, tentokrát do Nádražní ulice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám