Hlavní obsah

Léto bude až na začátku srpna, zbytek července proprší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové vydali ve středu nepříliš povzbudivou předpověď pro následujících 30 dní. Letní počasí by podle nich mělo panovat jen na začátku srpna. Zbytek července a také dny v polovině srpna proprší.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Očekáváme, že období bude teplotně průměrné a srážkově nadprůměrné,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V období od 21. července do konce měsíce bude oblačné a deštivé počasí. „Ke konci období by mělo srážek postupně ubývat,“ uvedl ČHMÚ. V noci budou teploty mezi 16 a 10 stupni, příští týden ale mohou klesnout i k sedmi stupňům. Denní maxima se budou zprvu pohybovat mezi 17 až 22 stupni, posléze mohou postupně stoupat až k 25 stupňům Celsia.

Typické letní počasí

Pro první srpnovou dekádu meteorologové předpovídají typicky letní charakter počasí se střídáním oblačných dní s přeháňkami i bouřkami a slunečných dní, kterých by mělo postupně přibývat. Noční teploty by neměly klesnout pod devět stupňů Celsia, odpolední teploty se zpočátku při zatažené obloze budou pohybovat od 19 do 24 stupňů, postupně porostou až na letních 28 stupňů Celsia.

Během dalších deseti dní, od 11. do 20. srpna, se opět zatáhne a po většině území se budou prohánět bouřky. Srážky by měly být častější, přičemž se očekává, že v půli měsíce začne ubývat na oblačnosti i četnosti dešťů, ale pouze krátkodobě. V noci lze předpokládat teploty od 14 k osmi stupňům Celsia, přes den pak zůstanou v intervalu od 19 do 25 stupňů a při vyjasnění dosáhnou i na 28 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám