Hlavní obsah

Voda zaplavila metro na Vyšehradě, soupravy jen projížděly

Praha
Aktualizováno

Při přívalovém dešti, který ve středu odpoledne zasáhl Prahu, vnikla voda do prostor stanice metra Vyšehrad a omezila v ní na tři čtvrtě hodiny provoz. Kolem půl čtvrté byl provoz obnoven v plném rozsahu, uvedlo tiskové oddělení dopravního podniku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle mluvčí podniku Ilony Vysoudilové byl kolem 14:46 kvůli průsaku vody omezen provoz jedním směrem. Podle ní ale nebyl provoz ani na minutu zastaven, jezdilo se po jedné koleji. Původně dopravní podnik sdělil, že metro stálo.

"Od 15:29 jsou obě koleje zprovozněné," uvedlo později tiskové oddělení dopravního podniku. Podle podniku voda do stanice natekla dveřmi, odvodňovací kanály byly zahlceny.

Podle mluvčího pražské technické správy komunikací Tomáše Mrázka voda do metra natekla odvodňovacími průsaky z Nuselského mostu. "Nemá to souvislost s opravnými pracemi, které na mostě provádíme, protože pracujeme na jiném místě," upozornil mluvčí.

Podle mluvčí pražských hasičů Pavlíny Adamcové si odpolední přívalový déšť nevyžádal vyšší počet zásahů. "Nic se nedělo, vyjížděli jsme asi dvakrát," řekla Adamcová.

V Česku ve středu prší hlavně na horách a na západě země, ve čtvrtek bude pršet na severovýchodě a východě republiky. Během 24 hodin může spadnout 40 až 50 milimetrů srážek, informoval ČHMÚ.

Výstraha platí pro české kraje od středečního dopoledne a do večerních hodin. Pro východní části republiky je její platnost od čtvrtečního do pátečního dopoledne. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám