Hlavní obsah

Temné síly ve Sněmovně: Sobotku opět zradil mikrofon

Novinky, jas
Praha
Aktualizováno

Lídr ČSSD Bohuslav Sobotka ve Sněmovně během mimořádné schůze již podruhé narazil na technické problémy, které mu vypnuly mikrofon u řečnického pultíku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Úřadující šéf ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

Sobotku ve středu zradil mikrofon při kritice vládou prosazované penzijní reformy. Místopředsedkyně Sněmovny Vlasta Parkanová (TOP 09) jej ujistila, že mu mikrofon nevypnula a s ohledem na opakovaný výpadek právě při Sobotkově proslovu v nadsázce zmínila, že možná ve Sněmovně úřadují temné síly.

"Požádám techniku, aby se na to podívala, ale zdá se mi, že jsou to nějaké temné síly, protože já jsem naštěstí měla své ruce docela blízko u těla," konstatovala Parkanová.

Sobotka pohotově opáčil, že na rozdíl od někdejší členky lidovců na temné síly nevěří a souhlasil, že by se výpadky mohli začít zabývat sněmovní technici.

"Já jsem paní místopředsedkyně racionální člověk,  já na rozdíl od vás nevěřím na temné síly. Myslím si, že to bude spíše technický problém," opáčil Sobotka.

Mikrofon zradil Sobotku již v úterý. Šéfka Sněmovny Miroslava Němcová (ODS) podobně jako Parkanová odmítla, že by za vypnutím mikrofonu stálo tlačítko, které má k dispozici řídící schůze pro případ, že některý z řečníků nerespektuje délku příspěvků či jinak porušuje jednací řád.

Reklama

Výběr článků

Načítám