Hlavní obsah

Kabinet má za sebou rok vládnutí, schází se v novém složení

Novinky, jas
Praha

Kabinet premiéra Petra Nečase (ODS), který má za sebou přesně rok od jmenování, se ve středu sejde v novém složení. Mezi ministry poprvé zasedne v pozici vicepremiérky Karolína Peake (VV) a jednání okusí i její stranický kolega a nový ministr dopravy Pavel Dobeš.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS) a ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

Peake bude na schůzi jmenována do čela Legislativní rady vlády a výboru pro boj s korupcí, kteréžto instituce z pozice vicepremiérky povede.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předsedkyně klubu VV Karolína Peake před koaličním jednáním

Krom běžné agendy využije premiér první výročí svého kabinetu k hodnocení výsledků, kterých vláda jako celek i jednotliví ministři dosáhli. Součástí tiskové konference po skončení jednání tak bude i bilance dosavadního působení.

Na pořadu jednání má kabinet například koncepci bydlení v ČR do roku 2020, kterou předkládá ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (VV), či analýzu expertů ministerstva vnitra vypracovanou k otázce možného pozastavení činnosti KSČM. Podle dostupných informací v ní úředníci ministra Jana Kubiceho nedoporučují vládě podnikat kroky k pozastavení činnosti strany. [celá zpráva]

Foto: ČTK

Pavla Dobeše (VV) uvedl do funkce ministra dopravy premiér Petr Nečas (ODS).

Ministři posoudí i analýzu posuzující možnost zprůhlednění financování politických stran a hnutí. Ministr zdravotnictví vládě navrhuje snížení poplatků, které lékaři platí za své atestace.

Kabinet se sejde až po zasedání mimořádné schůze Sněmovny, která se bude mimo jiné zabývat penzijní reformou.

Reklama

Výběr článků

Načítám