Hlavní obsah

Dosavadní horka přeruší bouřky, východ zažije tropickou noc

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou republiku čeká ve středu tropické počasí, zároveň však meteorologové varují před bouřkami, které mohou ojediněle doprovázet silné deště s přívalovými srážkami a krupobitím. V noci na čtvrtek by teploty na východě země neměly klesnout pod 20 stupňů a nastane tzv. tropická noc.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v této souvislosti výstražnou informaci na silné bouřky, která platí pro všechny české kraje a Vysočinu. V Karlovarském, Ústeckém a Plzeňském kraji by měly být bouřky vůbec nejsilnější.

Varování platí od středečního odpoledne do čtvrtečního rána a souvisí s přechodem studené fronty, která bude naše území ovlivňovat od západu.

Česko čeká tropická noc

Mluvčí ČHMÚ Petr Dvořák rovněž upozornil, že před příchodem fronty budou na území ČR panovat tropické teploty.

"Přes den na mnohých místech vystoupí teplota na 30 až 33 stupňů Celsia, v noci na čtvrtek ojediněle, zejména ve východní polovině ČR neklesne pod 20 stupňů Celsia," konstatoval Dvořák.

Dodal, že na jihu Čech může být přes až 34 stupňů. Velké horko bude zejména ve městech, kde rozpálené domy, auta a chodníky budou teploty ještě více zvyšovat.

Mluvčí dodal, že bude foukat pouze slabý vítr, na Moravě bude naopak čerstvý.

Reklama

Výběr článků

Načítám