Hlavní obsah

Škárka: Je mi jedno, jestli mě vydají teď, nebo na konci prázdnin

Právo, rsk

Sněmovní výbor má v úterý projednávat případ poslanců Víta Bárty (VV) a Jaroslava Škárky. Ty chce policie stíhat kvůli korupci. Škárka na dotaz deníku Právu odpověděl, že se cítí nevinen.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý výkonný místopředseda Věcí veřejných Jaroslav Škárka

Článek

Dnes bude i vaše vydání projednávat mandátový a imunitní výbor. Vít Bárta se omluvil s tím, že jeho advokát se nemůže dostavit. Vy tam půjdete?

Ano, půjdu tam, byť můj právník je v zahraničí. Za prvé si myslím, že situace je zřejmá, že jsem přesvědčený o své nevině. Za druhé by mandátový a imunitní výbor neměl řešit obsah, ale pouze procesní záležitosti. Nevidím tedy důvod, proč tam jít s advokátem.

Byl byste raději, kdyby se vaše vydání projednávalo už nyní, nebo na řádné schůzi na konci léta?

Nevím, jaké jsou procesní záležitosti. Požádám Sněmovnu, aby mě vydala. A jestli mě vydá teď, nebo na konci prázdnin, je mi celkem jedno. Chápu to, že se poslanci budou chtít seznámit se všemi skutečnostmi.

Považoval byste projednávání vaší kauzy na dnešní mimořádné schůzi to za porušení pravidel?

Nejsem zběhlý v těchto procesech, ale určitě bych se tomu nijak nebránil.

Říkal jste, že jste si od nikoho nepůjčoval. Podle slov ministra školství Josefa Dobeše v Týdnu jste si ale od něj půjčil dvakrát. Je to pravda?

Určitě jsem si nepůjčoval od pana Bárty. A ani od pana Dobeše si nejsem vědom toho, že bych si něco půjčoval.

Dobeš tvrdí, že jste si od něj bez dokladu měl půjčit 25 a 30 tisíc, které jste mu vrátil v měsíčních pětitisícových částkách.

Bez jakýchkoli papírů může pan Dobeš říkat, co chce. Já nevím. Pan Dobeš toho řekl hodně, říkal, že mám konto ve Švýcarsku a podobně. Já nevím.

Snad víte, zda jste si od Dobeše půjčoval, nebo ne

To vím. Ne. Tak nevím, proč se tím zabýváme.

Protože Dobeš uvedl, že jste měl velké finanční problémy kvůli bývalé ženě a kvůli nákupu bytu v Milovicích. Prý jste naletěl. Koupil jste byt, na který jste si musel vzít hypotéku, a pak si ho koupit ještě jednou.

Tak to pravda samozřejmě je, že tam byly nějaké problémy. To se však bavíme o roku 2006, ty problémy jsou dávno vyřešené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám