Hlavní obsah

Následující měsíc bude chladnější, častěji zaprší

Podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude příštích 31 dní teplotně podprůměrných. Pršet naopak bude více než je v červenci a srpnu obvyklé, obvyklé denní teploty se budou pohybovat kolem 23 stupňů.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Pondělní průtrž mračen

Článek

Od 11. do 20. července bude oblačno, přechodně i polojasno, občas s přeháňkami a bouřkami. V druhé polovině této dekády postupně oblačno až zataženo s četnějšími srážkami, ojediněle i bouřkami, uvádí ČHMÚ v nové měsíční předpovědi, zveřejněné na webu ústavu.

Nejnižší noční teploty by měly být mezi 16 až deseti stupni. Nejvyšší denní teploty zpočátku vystoupají na 22 až 28 stupňů, přechodně dosáhnou až třicítky, postupně však budou jen od 19 do 25 stupňů.

Mezi 19 a 25 stupni Celsia by se měly maximální denní teploty pohybovat i od 21. do 31. července, v noci to má být od osmi do 14 stupňů. Během tohoto období čekají meteorologové oblačno až zataženo, občas déšť a přeháňky, ojediněle bouřky.

Oblačná obloha, přechodně i polojasná, občas s deštěm a přeháňkami a místy bouřkami bude podle ČHMÚ charakterizovat počasí první srpnové dekády. Nejnižší noční teploty očekává předpověď mezi devíti a 15 stupni, nejvyšší denní teploty od 21 do 27 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám