Hlavní obsah

Klaus zvolen prezidentem. Tentokrát pražského tenisového klubu

Právo, bum

Současné hlavě našeho státu přibyla další prezidentská funkce. V den, kdy na Pražském hradě přijímal wimbledonskou vítězku Petru Kvitovou, byl Václav Klaus zvolen prezidentem tenisového klubu I. ČLTK, který sídlí na pražské Štvanici.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

„Pro nás je to ohromně prestižní záležitost. Václav Klaus je už od roku 1993 naším čestným členem. Ve výboru jsme se shodli, že bychom mu měli nabídnout i funkci prezidenta,“ řekl manažer klubu Vladislav Šavrda.

„Funkce není placená, je dobrovolná a čestná,“ dodal. Mezi povinnosti prezidenta patří svolávat schůze výboru, vést je, nebo být v kontaktu se členy klubu.

Na pražské Štvanici Klaus střídá ve funkci Františka Stejskala, jenž byl prezidentem I. ČLTK přes dvacet let. „Jsme rádi, že je v čele našeho klubu prezident republiky. Myslím, že to snese srovnání s All England Clubem,“ zdůrazňuje Šavrda. Ve Wimbledonu totiž roli prezidenta plní člen královské rodiny, vévoda z Kentu.

Klaus má k tenisu hodně blízko. V devadesátých letech dokonce kandidoval na pozici šéfa Českého tenisového svazu, bývá častým hostem na štvanických turnajích a je také zapáleným rekreačním hráčem.

„V průměru si chodí zahrát jednou za sedm až deset dnů. Určitě by chtěl víc, ale povinnosti mu to nedovolují,“ řekl Právu Šavrda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám