Hlavní obsah

Peake si vybírá nové spolupracovníky, o Moroze nestojí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karolína Peake (VV), která se minulý týden stala místopředsedkyní vlády a za několik dní bude jmenována do funkce šéfky legislativní rady a vládního výboru pro boj s korupcí, začala s výběrem nových spolupracovníků. Připustila, že hledá i mezi lidmi z ministerstva vnitra. O sporného Michala Moroze však zájem nemá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Místopředsedkyně VV Karolína Peake

Článek

Peake má údajně již několik tipů, které však nejprve bude konzultovat s premiérem Petrem Nečasem.

Do té doby nechce uvádět žádná jména. Připustila však, že do protikorupčního týmu chce přivést některé lidi, kteří se problematikou boje s korupcí zabývali na ministerstvu vnitra. "Tam byl příslušný odbor zrušen. Byli to lidé, kteří psali strategii boje proti korupci, sledovali to plnění. Byla bych ráda, kdybych mohla využít jejich zkušeností," sdělila.

Moroz se do úřadu nedostane

Odmítla ale spekulace o tom, že by do vládního výboru pro koordinaci boje s korupcí dosadila Michala Moroze. Ten přitom na vnitru během éry Radka Johna vedl tým zaměřený na potlačení korupce. John si jej pak chtěl přivést i do nově budovaného úřadu pro boj s korupcí. Nakonec se ale tento muž stal důvodem vleklé roztržky s Petrem Nečasem, kvůli které se John vzdal funkce šéfa úřadu pro boj s korupcí.

"V oblasti boje s korupcí začínáme na úplně zelené louce. Tam není ani náměstek, ani lidi. To musím nově obsadit a tím se teď zabývám," uvedla Peake a dodala: "Zrovna jméno Michala Moroze není mezi těmi, které plánuji přetáhnout. Myslím, že on sám chce trochu ze státní správy vypadnout po tom, co se okolo něj strhla ta roztržka."

Vláda by vicepremiérku měla formálně řízením legislativní rady i protikorupčního výboru pověřit na svém zasedání příští týden. Právě na něm by chtěla Peake formálně zřídit i týmy spolupracovníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám