Hlavní obsah

Nejchladnější červencové dny jsou pryč, v závěru týdne přijdou tropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Právě uplynulý týden přinesl počasí, které příliš nenasvědčovalo tomu, že začaly letní prázdniny. Teploty o sedm stupňů pod normálem a nadprůměrné srážky připomínaly spíš začátek května než července. Jen za neděli jen v Libereckém a Hradeckém kraji místy napršelo až 60 litrů na metr čtvereční. Podle předpovědi se však karta začíná obracet.

Foto: Petr Horník , Právo

Vysoké teploty v závěru týdne budou lákat k vodě.

Článek

„Teploty půjdou postupně nahoru, na konci týdne čekáme tropy,“ řekla v pondělí Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Pondělí bude ještě ve znamení velké oblačnosti s občasným deštěm nebo přeháňkami, a to zejména na severu území. Odpolední teploty by se měly zastavit mezi 17 až 21 stupni, což je však oproti nedělním 12 stupňům posun.

V úterý bude oblačnosti ubývat, na obloze bude polojasno až oblačno, během odpoledne na většině území s přeháňkami. Místy se vyskytnou i bouřky. Ráno bude teplé, rtuť zůstane mezi 16 – 12 stupni, odpoledne pak vyšplhá na 20 – 24 stupně.

Ve středu bude polojasno, během odpoledne ojediněle s přeháňkami nebo s bouřkami. Ranní teploty klesnou na 15 – 11, odpolední maxima vystoupí na 23 – 27 stupňů. Podobné počasí bude panovat i ve čtvrtek, kdy se teploty ještě o stupeň zvednou.

V závěru týdne přijdou tropy. Bude panovat převážně polojasno, během odpoledních hodin přechodně oblačno. Ve vysokých teplotách by mohly být bouřky intenzivnější. Velmi teplé noci přinesou teploty mezi 19 až 15 stupni, nejvyšší odpolední teploty vystoupí v pátek na 26 až 30, o víkendu až 31 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám