Hlavní obsah

Silničáři odstranili schod na dálnici D1, omezení zmizelo

– Střelov
Právo, Novinky, Petr Nový, Radek Plavecký

Silničářům se podařilo odstranit schod, který vznikl v rychlém pruhu dálnice D1 na 52. kilometru směrem na Brno. Průjezd místem je tak od čtvrtka normální a motoristé opět mohou využívat oba jízdní pruhy. Zúžení bylo zrušeno.

Dálnice D1 je v místě poškození zúženáVideo: Novinky

 
Článek

"Během dopoledne odstranili zátarasy a omezení a před polednem byla doprava na 51. kilometru dálnice znovu zprovozněna. Oprava stála 1,7 miliónu korun," uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Martina Vápeníková.

Na vozovce se minulou středu vytvořil schod vysoký asi deset centimetrů. Deset řidičů si o něj zničilo svá vozidla. Doprava byla z levého jízdního pruhu svedena do protisměru, takže se jezdilo obousměrně ve dvou pruzích.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Opravit havarijní stav na 51. kilometru dálnice D1 (na snímku) by se mělo silničářům podařit do začátku prázdnin. Ve čtvrtek odpoledne už by řidiče směřující na dovolenou neměly práce na silnici zdržet.

Pracovníci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chtěli schod původně zbrousit, nakonec ale usoudili, že bude nutné vyměnit celé cementobetonové desky. Původně se počítalo s tím, že oprava bude dokončena až v sobotu, ale beton díky teplému počasí tuhnul rychleji, než se čekalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám