Hlavní obsah

Nejbohatší zákonodárci: úspěšný podnikatel Töpfer, lesů pán Štěch

Právo, ada,nig
Praha

Postavení v žebříčku nejlépe situovaných zákonodárců si i letos udržel senátor Tomáš Töpfer (ODS). Sice se zařadil až za ministra pro místní rozvoj Kamila Jankovského (VV), který inkasoval přes dvacet miliónů za prodej podílu ve svých firmách, ale i tak vysoko přečnívá nad ostatními poslanci a senátory. Alespoň prozatím, neboť na odevzdání svých přiznání mají zákonodárci ještě dva dny.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Töpfer

Článek

Töpferovi místo na výsluní řadu let zajišťuje jeho hospoda U kalicha, pražské Divadlo na Fidlovačce, které vlastní a také řídí, pronájem nemovitosti a autorská činnost. To vše dohromady mu - podle jeho majetkového přiznání - loni vyneslo 8 641 233 korun.

To šéf horní komory Milan Štěch (ČSSD) se s ním nemůže rovnat, i když ani on loni nepřišel zkrátka. Od rodičů získal darem téměř osm hektarů rodinných lesů v hodnotě 1 542 500 korun. Předseda Senátu tak směle může konkurovat bývalému premiérovi Miloši Zemanovi v objímání stromů. Svých vlastních.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda Senátu Milan Štěch

Víru v ještě lepší zítřky pak projevil senátor Václav Koukal (KDU-ČSL) investováním do cenných papírů. Nakoupil je za 1,6 miliónu korun. K tomu ještě byt a dvě garáže. Celkem za 348 849 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám