Hlavní obsah

Peake: Chceme vládu udržet

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Věci veřejné jsou ochotny vládu udržet i po 30. červnu, kdy vyprší jejich ultimátum. V úterý odpoledne to řekla šéfka poslaneckého klubu VV Karolína Peake.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéfka poslaneckého klubu VV Karolína Peake

Článek

„My dlouhodobě deklarujeme, že chceme tuto vládu udržet. Myslím, že jsme udělali maximum kroků a ústupků pro to, aby tato vláda vydržet mohla,“ uvedla Peake v ČT.

Připomněla, že VV se kvůli udržení vlády například vzdaly ministerstva vnitra. „Vždycky je možná varianta dohody. Jsem optimista až do poslední chvíle,“ tvrdí Peake. VV k 30. červnu hodlají vypovědět koaliční smlouvu.

VV přitom nejsou ochotny ustoupit od svých požadavků na čtyři miliardy korun pro učitele a 14 miliard do fondu dopravní infrastruktury a odvolávají se na původní koaliční smlouvu.

Peake nicméně naznačila: „Samozřejmě, že každé jednání znamená ochotu k nějakému kompromisu. My jsme byli ochotni jednat o této věci už v neděli.“Jednání však podle ní bylo přerušeno ze strany ODS a TOP 09. [celá zpráva]

Véčka podle jejích slov pouze nechtějí podepisovat dodatek ke smlouvě, aniž by bylo potvrzeno, že bude původní koaliční dohoda naplněna.

Reklama

Výběr článků

Načítám