Hlavní obsah

Na D1 vznikl kvůli teplu na vozovce schod, provoz na dálnici byl přerušen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bernartice
Aktualizováno

Na 52. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno se ve středu odpoledne zřejmě vlivem tepla posunula jedna z betonových desek, které tvoří povrch dálnice. O vzniklý, zhruba deseticentimetrový schod si poničilo svá auta deset motoristů.

BEZ KOMENTÁŘE: Na D1 vznikl na silnici schodVideo: Petr Nový, Novinky

 
Článek

"Je tam komunikační závada velkého rozsahu," řekl Novinkám krátce po 19. hodině operační důstojník dálniční policie v Bernarticích. Dálnice ve směru do Brna byla asi hodinu uzavřena, po 20:00 ji silničáři zprůjezdnili pravým jízdním pruhem. Řidiči zde ale musí jezdit velmi opatrně.

Podle informací ŘSD se nadzvedl panel v rychlém jízdním pruhu, a tak vznikl schod o velikosti 10 centimetrů, který představuje pro automobily značné nebezpečí.

Foto: Petr Nový, Novinky

Schod, který vznikl vlivem tepla mezi dvěma betonovými deskami na 52. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno.

Silnice podle policistů "praskla" přes celou její šířku. "Deset řidičů tam prorazilo vanu nebo jim praskla pneumatika," řekla ČTK mluvčí benešovské policie Diana Škvorová. Jak je trhlina veliká, neupřesnila.

Podobný problém se stal i loni v polovině července na dálnici D5 na Tachovsku, kde se vlivem horka vzedmula vozovka. Na devíti kilometrech dálnice mezi sjezdy Bor u Tachova a Benešovice byl po šest týdnů oprav sveden provoz do druhé poloviny dálnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám