Hlavní obsah

Klaus poděkoval Havlovi za přání k narozeninám a popřál mu brzké uzdravení

Novinky, jim
Praha

Čeští prezidenti a dlouhodobí názoroví oponenti si u příležitosti sedmdesátin Václava Klause vyměnili vstřícnou korespondenci. Klaus byl potěšen gratulací ze strany svého předchůdce Václava Havla, který mu především přál pevné zdraví. Klaus v odpovědi připustil, že otázkou zdraví se již také zabývá, a Havlovi zotavujícímu se v lázních z onemocnění plic popřál rychlé uzdravení.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Prezident Václav Klaus

Článek

Havel během týdne poslal krátkou gratulaci, v níž si na úvod zažertoval. „Milý Václave, opět jsi o pět let mladší než já,“ vzkázal z Karlových Varů exprezident svému nástupci.

„Usmívám se tvému výroku, že jsi pořád o těch pět let přede mnou a budu rád, když to ještě dlouho tak bude,“ odpověděl Klaus s odkazem na neutěšený stav Havlova zdraví a doplnil, že si také význam zdraví začíná už více uvědomovat. „Dlouho jsem to podceňoval,“ dodal stále ještě aktivní sportovec.

„Vím, že ti není nejlépe a moc ti přeji, aby se to co nejvíce a co nejrychleji zlepšovalo,“ uvedl dále prezident, při čemž poznamenal, že by svého předchůdce v lázních navštívil, pokud by si to přál.

Na závěr Klaus informuje, že k dopisu přikládá také novou knihu Festschrift Václavu Klausovi, která vyšla na jeho počest a obsahuje podle něj řadu velmi kvalitních textů, byť do ní prezident nepřispěl ani řádkou.

Celý dopis Václava Klause Václavu Havlovi
Vážený a milý Václave,moc Ti děkuji za velmi hezké přání k mým narozeninám, které mě velmi potěšilo. Usmívám se Tvému výroku, že jsi pořád o těch pět let přede mnou a budu rád, když to ještě dlouho tak bude. Ten význam zdraví si už také začínám více a více uvědomovat. Dlouho jsem to podceňoval. Vím, že Ti není nejlépe a moc Ti přeji, aby se to co nejvíce a co nejrychleji zlepšovalo. Kdybys měl pocit, že by Tě potěšila má návštěva, rád bych za Tebou do Karlových Varů přijel.Dovoluji si Ti poslat knížku, která dnes vyšla a která je jakýmsi Festschriftem mé osobě. Ani řádku jsem tam nenapsal já, ale je tam řada – myslím – velmi kvalitních textů mnoha zajímavých lidí. Ani já jsem to ještě pořádně nečetl. Těším se, že si na to sednu.Ještě jednou moc děkuji za přání a hlavně Ti přeji, aby se Ti co nejlépe dařilo.Se srdečným pozdravemVáclav Klaus

Reklama

Výběr článků

Načítám