Hlavní obsah

Maturujte, je to sranda, pěli hackeři na webu Cermatu

Právo, map

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti uzavřeli státní maturity recesí. Jestliže internetové stránky Cermatu a nové maturity byly před zahájením jednotných písemných zkoušek napadeny hackerem, ve čtvrtek tomu nebylo jinak.

Článek

Při spuštění webu novamaturita.cz se ozvala písnička: „Zelená je tráva, fotbal to je hra, na rozdíl od jiných Zelených je poctivá. Kampak asi zmizely všechny ty penízky, jedem pěkně tunelem, náš rozpočet je nízký,“ zpívali hackeři, očividně studenti.

A zvučně pěli za zvuku klavíru: „Maturujte, je to sranda, zvládne to i vycvičená panda. Nová maturita je super, my vám za to, Cermate, pěkně děkujem.“

Nicméně výsledky nových zkoušek dospělosti obsahu jejich písně příliš neodpovídají. U státních maturit, jejichž příprava spolkla za 14 let příprav přes miliardu korun, propadlo 19,5 procenta žáků, každý desátý k ní navíc nebyl připuštěn. Celkem tak neuspělo 29,2 procenta maturitního ročníku z celkových 98 762 studentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám