Hlavní obsah

Chtěli jet do Česka, jejich vlak kvůli stávce skončil už v Kútech

Právo, miv

Vlak Eurocity Jan Jesenius z Budapešti směr Břeclav, Brno, Praha a Hamburg Altona přijede na druhou kolej, hlásil ve čtvrtek o půl deváté staniční rozhlas ve slovenské pohraniční stanici Kúty. Stejný hlas vzápětí dodal, že z důvodu stávky ukončí ve stanici jízdu.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak Eurocity Jesenius skončil jízdu na slovenských hranicích Video: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

O několik minut později do stanice vjela lokomotiva s konvojem německých vozů. Pro zhruba dvacet lidí v tuto chvíli cesta skončila. Tři z nich zůstali stát bezradně na nádraží.

Starší Maďar a německý pár už vědí, že jejich cesta skončila dříve, nežli pořádně začala.

“Nastoupili v Bratislavě, že se dál nedostanou, jsme je informovali až my,” prozradil průvodčí vlaku.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Vlak Eurocity EC 174 v Kútech skončil.

Zatímco Němci posmutněle prohlíželi informační panel s odjezdy vlaků, průvodčí už se přesouval k soupravě vlaku EC 345 Avala. Obvykle spoj do Bělehradu odjíždí z Prahy, ve čtvrtek ale byly jeho výchozí stanicí právě Kúty. “Vraceli jsme se domů do Německa, o stávce jsme nevěděli. Co budeme dělat? Uvidíme, tady nic není, vracíme se zatím do Bratislavy,” řekli starší manželé z Německa.

Možnost pokračovat v původní trase jim nabízel až vlak EN 476 s odjezdem z Bratislavy ve 23.02 hodin. Dvojice ale ještě mohla zkusit najít alternativní trasu z Bratislavy přes Rakousko.

Nakonec se proto, stejně jako Maďar, vydali stejným směrem jako průvodčí a Avalou se vraceli do Bratislavy. Vše se odehrálo v naprostém klidu, bez ostrých slov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám