Hlavní obsah

Stovky lidí odmítly opustit metro na Dejvické

Praha
Aktualizováno

Na konečné stanici trasy metra A Dejvická se v noci shromáždily asi dvě stovky lidí. Protestují proti dnešní celodenní stávce. Lidé nastoupili do soupravy metra, která přijela jako poslední. Mnozí akci pojali jako happening. Během noci postupně odcházeli. Jednoho opilého muže strážnici odvezli na záchytku, vulgárně jim nadával.

Na Dejvické protestovaly stovky lidíVideo: Novinky

 
Článek

"Je jejich věc, jestli chtějí strávit noc v metru, nebudeme je vyvádět násilím. Souprava může klidně přes noc zůstat ve stanici," komentovala jejich přítomnost Právu mluvčí pražské městské policie Jana Přikrylová. Podle ní lidé nedělají nepořádek a chovají se slušně, není proto důvod zasahovat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na skupinu dohlíží městská policie

Strážníci po většinu času jen sledovali, zda lidé, mnozí pod vlivem alkoholu, vůz neničí. Budou také případně skupině bránit, aby se nedostala do technologických prostor metra.

V metru se po půlnoci rozjel protistávkový happening, organizátoři ho ukončili v půl druhéVideo: Novinky

Jen před druhou hodinou ranní museli vyvést jednoho opilého muže, který je slovně napadal. Muž skončil na záchytce, nebude z ničeho obviněn.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lidé ve stanici čekali ještě před příjezdem posledního metra

Protest svolala iniciativa přes Facebook, vyjadřuje tak nesouhlas se stávkou dopravě.

Jeden se svolavatelů akce Martin Kotas ji chvíli po jedné hodině ukončil. Shromážděným řekl, že splnila svůj účel a je na nich, jestli budou ve stanici až do rána.

V metru zůstalo několik lidí. „Provozní řád metra porušují, nicméně rozhodli jsme se, že budeme tolerantní a z prostor metra je nebudeme vyhánět. Na soupravě ani jinde žádné škody nevznikly,“ řekl bezpečnostní ředitel metra,“ Antonín Fedorko.

Foto: Milan Malíček, Právo

Blokáda metra ve stanici Dejvická

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám