Hlavní obsah

Koalice se dohodla zatím jen na reformách

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lídři koaličních stran dávají po čtvrtečním jednání společnému vládnutí ještě šanci, zásadní spory personálního obsazení vlády však zatím neřešili. Jak novinářům řekl předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura, vyjednavači dohodli harmonogram formy jednání Sněmovny a vlády, pokud jde o reformy, a to až do konce září.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéfka poslanců VV Karolína Peake a stranický stratég Vít Bárta si jdou dojednat na K9 důstojnější podmínky k vládnutí.

Článek

Věci veřejné přitom v úterý daly svým partnerům ultimátum už do 30. června. Do té doby chtějí mj. čtyři plnohodnotná křesla ve vládě a odchod některých ministrů ODS a TOP 09.

Šéfka poslanců VV Karolína Peake uvedla, že její strana znovu předložila požadavek na zdanění hazardu a zrušení anonymních akcií.

Stanjura, stejně jako předseda poslanců TOP 09 a Starostů Petr Gazdík se shodli, že mají z věcného jednání dobrý pocit. Personální otázky podle Gazdíka nebyly na stole.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéfové poslaneckých klubů ODS a TOP 09 Zbyněk Stanjura s Petrem Gazdíkem si nebyli zcela jisti, o čem koaliční jednání má být.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám