Hlavní obsah

Dimun: k vyloučení z ČSSD mě nepozvali. Doporučený dopis dokazuje opak

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravá ruka Jiřího Paroubka a bývalý šéf PR a marketingu Lidového domu Petr Dimun zpochybňuje vyloučení z ČSSD tvrzením, že nebyl pozván na stranickou konferenci, kde se o jeho osudu rozhodlo. Vedení chomutovské ČSSD ale pozvánku doporučeně Dimunovi zaslalo. Ačkoliv pošta doručila pozvánku hned na dvě adresy, Dimun ji nepřijal. V takovém případě je považována za doručenou.

Článek

Po vyloučení z řad ČSSD na okresní stranické konferenci v Chomutově Dimun opakovaně argumentoval právě tím, že nebyl pozván. „Opět mě raději nepozvali,“ napsal například na svém facebooku. Chomutovská soc. dem. ale Dimunovi pozvánku zaslala, a to dokonce doporučeně.

„Na základě usnesení OVV ČSSD Chomutov ze dne 29. 3. 2011 vás zveme na jednání Okresní konference ČSSD Chomutov, konané dne 2. června 2011 ve Středisku knihovnických a kulturních služeb Chomutov, Palackého 85, 2. patro, od 16.30 hodin. Jedním z bodů programu jednání je návrh na zrušení vašeho členství v ČSSD,“ napsalo Dimunovi vedení chomutovské okresní soc. dem. v doporučeném dopise.

Dimun dopis odmítl převzít

Pozvánka byla odeslána na Dimunovu adresu v Klášterci nad Ohří, kde byl členem místní organizace ČSSD. „Dopis byl z pobočky České pošty v Klášterci nad Ohří přeposlán na žádost pana Petra Dimuna do Prahy, kde si poté dopis odmítl převzít.

Zdůrazňujeme, odmítl převzít,“ uvedly ve středu v tiskovém prohlášení špičky chomutovské okresní ČSSD. To dokazuje i doručenka, kde pošta uvedla, že doporučený dopis nebyl přijat a vrátila ho zpět ČSSD.

V takovém případě je ale doporučený dopis považován za doručený a veškeré následky pak jdou na vrub adresáta, v tomto případě Dimuna. „Je to považováno za doručené.

Kromě toho o okresní konferenci i návrhu na vyloučení věděl od lidí z místní organizace,“ vysvětlil na dotaz Práva místopředseda chomutovské okresní ČSSD Radek Scherfer.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám