Hlavní obsah

Česko zasáhly bouřky a krupobití

• Aktualizováno
Právo, Novinky, jas, koc

Českou republiku zasáhly v pondělí odpoledne silné bouřky, které na některých místech doprovázelo krupobití. Naplňuje se tak výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), která platí až do středeční noci.

Česko zasáhly bouřky s krupobitímVideo: Novinky

 
Článek

Bouřková oblačnost se přes naše území posunuje od západu. Odpoledne srážky s kroupami zasáhly i hlavní město. Pršelo rovněž v západních Čechách a též na severovýchodě republiky.

V Praze byl například zatopen podjezd pod tubusem metra na Černém mostě v Ocelkově ulici. Strážníci dopravu odklonili a na místě zasahují hasiči. Ti odčerpávali vodu i z vestibulu ve stanici Můstek.

Hasiči také museli zasahovat u hořící tramvaje. Škodu za zhruba 100 000 korun způsobil požár tramvaje ve vozovně v Patočkově ulici.

"Řidič někde na trase vjel do velmi hluboké louže, voda se dostala do elektrického systému stroje a začalo se z něj kouřit. Řidič proto nechal cestující vystoupit a dojel do vozovny, kde začala tramvaj hořet," vysvětlila mluvčí. Zásah prý netrval dlouho, nikdo nebyl zraněn.

Hasiči na severu Čech měli napilno

Třináct výjezdů zaznamenali v pondělí odpoledne během silné bouřky hasičské jednotky v Ústeckém kraji. Přívaly vody zatopily například poštu v Postoloprtech nebo počítačovou učebnu v budově gymnázia v Litoměřicích.

V Braňanech na Mostecku vytáhli ze zatopené vozovky auto s řidičkou a v Litoměřicích - Mezibraní otevřeli kanály, aby velká voda rychleji odtékala. Silný vítr povalil v regionu také několik stromů, například v Terezíně a Lomu na Mostecku.

Meteorologové vedle krupobití upozorňují i na intenzivní srážky, které mohou zatopit sklepy a rozvodnit malé toky. [celá zpráva]

Změna charakteru počasí přijde podle předpovědi ve čtvrtek. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám