Hlavní obsah

Paroubkově pravé ruce Dimunovi ukázali v ČSSD dveře

Právo, Jiří Ovčáček

Petr Dimun, někdejší pravá ruka Jiřího Paroubka, byl ve čtvrtek vyloučen z řad sociálních demokratů. O jeho konci v ČSSD rozhodla okresní konference v Chomutově.

Článek

Pro ukončení Dimunova členství v sociální demokracii hlasovalo 69 delegátů. Pouze dva byli proti, nikdo se nezdržel. Výsledek hlasování na dotaz Práva uvedl člen vedení chomutovské okresní ČSSD Roman Houska.

„Důvodem je stálé pokračování v napadání spolustraníků,“ vysvětlil Houska, proč ČSSD ukázala Dimunovi dveře. Zlomem se stal nástup nového vedení ústecké ČSSD. Paroubkova přítele Petra Bendu nahradil v čele krajské organizace Arno Fišera. Paroubek, Benda a Dimun od té doby dští vůči svým konkurentům „oheň a síru“.

Dimunův vyhazov z ČSSD měl komplikovaný průběh. Jeho domovská organizace v Klášterci nad Ohří navrhla vyloučení v únoru. Verdikt však byl zpochybněn. Následně se případ dostal na stůl vedení okresní ČSSD, stranickým kontrolorům a dokonce i krajského vedení strany.

Dimun se snažil v jednu chvíli vyhazovu zabránit tím, že si sám přerušil členství v ČSSD. Takový krok umožňuje kdykoliv se do stranických řad vrátit. Zareagovaly ale krajské špičky sociální demokracie, které rozhodnutí o přerušení členství zrušily.

Reklama

Výběr článků

Načítám