Hlavní obsah

Česko šetří další dva podezřelé průjmy

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hygienici šetří další dva případy krvácivých průjmů. Informovala o tom ve čtvrtek Česká televize. Podle ní byla potvrzena nákaza u americké turistky. Celkem zaznamenala ČR pět případů v souvislosti s šířením enterohemorhagické bakterie Escherichia coli v Evropě.

Foto: Jon Nazca , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Američanka je hospitalizována v pražské nemocnici Na Bulovce. Do Česka přijela minulý týden z Německa, kde si nákaza vyžádala již 15 obětí, nejvíce v Evropě.

Ze stejné země se vrátil s krvácivým průjmem i Čech, který byl v Německu na služební cestě. Pacient je ovšem podle hlavního hygienika Michela Víta bez jakýchkoli klinických potíží.

V péči Fakultní nemocnice Hradec Králové je pacientka, která údajně v posledních dnech požila okurky a rovněž projevuje příznaky infekce E. coli.

Escherichia coli se objevila podle původních informací na okurkách ze Španělska, v úterý ale německé úřady bakterii na tomto druhu zeleniny vyvrátily. U nositelů způsobuje krvácivé průjmy, v 15 případech němečtí pacienti zemřeli. Jednu oběť hlásí Švédsko, první případ infekce se vyskytl ve Španělsku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám