Hlavní obsah

Vidím ve vládě? S Nečasem vedeme spíše kamarádské rozhovory, řekl

Právo, map

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do Nečasova kabinetu mají prý nakročeno poslanci ODS Jan Vidím a Marek Benda. Premiér Nečas s nimi má už vyjednávat. V neděli to uvedl server První zprávy.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Poslanec ODS Jan Vidím na archivním snímku

Článek

„Rozhodně o tom se mnou nikdo nejednal,“ reagoval Benda. Místopředseda branného výboru Sněmovny Vidím Právu řekl: „S premiérem Nečasem se znám dvacet let a jsem rád, že ho mohu považovat za přítele. Občas se spolu bavíme a nezlobte se, ale o obsahu těchto skutečně spíše kamarádských rozhovorů nebudu vykládat někomu třetímu.“

Podle důvěryhodného zdroje z premiérova okolí počítá prý Petr Nečas i nadále s Alexandrem Vondrou jako ministrem obrany. O křeslo by naopak mohl přijít ministr zemědělství Ivan Fuksa, blízký spojenec Petra Tluchoře, kterého se Nečasovi podařilo sesadit z pozice předsedy poslaneckého klubu ODS.

Ještě více se má křeslo kývat pod ministrem životního prostředí Tomášem Chalupou. Toho pronásleduje kauza Key Investmens z dob, kdy byl starostou Prahy 6. Té stejně jako dalším dvěma městským částem hrozí stamiliónové ztráty z peněz, které firma spravovala.

Premiér má mít naopak jasno v otázce exministra životního prostřední Pavla Drobila - do vlády se nevrátí. Místopředseda ODS Drobil v neděli Právu sdělil: „Tak tyto informaci slyším opravdu poprvé. Pokud se týká mne, tak návrat do vlády jde mimo mé uvažování.“ Projekt trojkoalice podle něj zatím rozhodně nekončí. „V této situaci ještě nejsme a doufám, že ani nebudeme. Doufám, že všechny tři strany mají zájem pokračovat ve společné práci.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám