Hlavní obsah

Věci veřejné v příštích dvou letech povede John

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V příštích dvou letech bude Věci veřejné (VV) vést Radek John. V neděli staronového lídra véček a nejužší vedení strany definitivně schválili delegáti volební konference v Hradci Králové. Pro Johna a jeho tým hlasovalo 169 lidí, 21 delegátů bylo proti a dva lístky byly neplatné. VV stále řeší, zda odejít z vlády, nebo ne.

Foto: Jan Rovenský, Právo

Volební konference VV v Hradci Králové

Článek

„Lidé z VV jsou opravdu kompaktní celek a domluvili jsme se, že budeme makat, makat, makat,“ uvedl John. V narážce na průzkumy veřejného mínění, které straně přisuzují 2,5 procenta, dodal, že není pravda, že jsou véčka „navždy v průšvihu“.

„Není důležité, kde jsme rok po volbách, důležité je, kde jsme rok před volbami a pak ve volbách,“ dodal.

Hlasovalo se nakonec tajně. Ze 189 přítomných delegátů se pro tajnou volbu, kterou propagoval i John, nakonec vyslovilo 99 lidí, proti bylo 83 delegátů. Volbu provázel zmatek, kdy předseda volební komise nejdříve vyhlásil, že volba bude veřejná, načež ho sál opravil zvoláním „tajná“.

John se podle svých slov výsledku tajné volby neobával. „Nevím, co už demokratičtěji udělat, leda že by vás mocná ABL všechny podplatila,“ řekl sálu, který mu odpověděl smíchem.

John si do svého týmu vybral jako první místopředsedkyni Karolínu Peake a za řadové místopředsedy poslankyni Dagmar Navrátilovou, litvínovského starostu Milana Šťovíčka, stávající místopředsedkyni Kateřinu Klasnovou a teplického zastupitele Tomáše Jarolíma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám