Hlavní obsah

Klaus se setkal s belgickým králem a u Atomia vzpomínal na basketbal

Právo, Jiří Ovčáček (Brusel)
Brusel

Prezident Václav Klaus se ve středu v Bruselu setkal a belgickým králem Albertem II. Ještě před příjezdem do Královského paláce se krátce zastavil u Atomia, které bylo vybudováno u příležitosti světové výstavy Expo 58. Hlava státu prozradila, že u pozoruhodné stavby byl naposledy v roce 1962.

Foto: FRANCOIS LENOIR, Reuters

Prezident Václav Klaus s belgickým králem Albertem II.

Článek

Klaus jednal s belgickým králem Albertem II. zhruba tři čtvrtě hodiny. Cestou do Královského paláce se na pár minut zastavil u Atomia, ozdoby světové výstavy Expo 58. Na ní tehdejší Československo slavilo významné úspěchy. Dnes je tzv. bruselský styl, který charakterizoval československou expozici, velmi oceňován.

Foto: MMS, Jiří Ovčáček, Právo

Prezident Václav Klaus před dominantou Bruselu - Atomiem

Klause evidentně krátká zastávka u Atomia potěšila. Svěřil se, že ačkoliv do Bruselu jezdí často, u Atomia byl naposledy v roce 1962. Tehdy, v době vysokoškolských studií, Klaus vyrazil do Belgie s basketbalovým týmem Slovan Orbis. Byla to jeho první cesta na Západ.

Ve středu se Klaus setkal také s předsedou belgického Senátu Andrém Flahautem a s belgickými podnikateli. Součástí programu závěrečného dne oficiální návštěvy českého prezidenta v Belgii je také návštěva Antverp. Klaus zde bude přednášet studentům a představí druhé vydání knihy “Modrá, nikoli zelená planeta” v holandštině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám