Hlavní obsah

Bárta: Kočí natočí a obskočí vše, co VV vytočí

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lídr VV Vít Bárta na Facebooku opět popustil uzdu korektnosti a třem tisícům svým příznivcům vzkázal, co si myslí o rebelce nedávno vyloučené z VV Kristýně Kočí. V narážce na tajně pořízené nahrávky různých rozhovorů, které se dostaly do médií, Bárta uvádí: „Kočí natočí a obskočí vše, co VV vytočí, a jako vždy MfD naskočí!“

Foto: Novinky

Komentář Víta Bárty na Facebooku

Článek

Bárta dále odkazuje na rozhovor v Právu. "Pokud chcete znát realitu, včera (v sobotu - pozn. red.) jsem udělal exkluzivní rozhovor pro Právo, který najdete i na serveru Novinky.cz," píše Bárta na Facebooku.  [celá zpráva]

Věci veřejné se domnívají, že poslední nahrávky z jednání významných představitelů VV vyjma předsedy Radka Johna a Karolíny Peake pořídila právě Kočí. A v zásobě jich prý může mít více. Bárta tvrdí, že nahrávka byla pořízena na schůzce u něj doma, kdy bylo vypito několik lahví silného vína.

Kristýnu Kočí zase natočil její stranický kolega v dubnu, v době, kdy vrcholila vládní krize. Tehdejší šéfka klubu VV hovoří na nahrávce stejně nevybíravě, mimo jiné také o svém vztahu k bývalému předsedovi klubu poslanců ODS Petru Tluchořovi.

Na nahrávce sice odmítla, že měla s Tluchořem poměr, ale VV jsou přesvědčeny, že s Tluchořem plánovala rozkol nejmenší parlamentní strany. Tluchoř je tak VV trnem v oku, na což Bárta ve své replice zjevně rovněž naráží.

Bárta v poslední době vede spory s deníkem MF Dnes, který zveřejnil sérii materiálů svědčících v neprospěch Bárty. Podle nich například Bárta coby šéf bezpečnostní firmy ABL nechal sledovat politiky konkurenčních stran, vytvořil VV za účelem spojení politické a ekonomické moci a vstoupil do politiky, aby získal pro ABL lukrativní zakázky. ABL již pracuje pro ČEZ. Kočí o MfD v zaznamenaném hovoru se stranickým kolegou uvedla, že je to jediný deník, který s ní a Tluchořem „hraje“ také.

Bárta se už jednou za své výroky na Facebooku musel omlouvat. Premiérovi Petru Nečasovi (ODS) se omlouval za to, že jej přirovnal k děcku kvůli Nečasovým vytáčkám při výběru nového policejního prezidenta. Vysvětloval to tím, že větu o děcku tam dal bez jeho svolení PR asistent, který Facebook spravuje. Že věta při poradě zazněla, ovšem nepopřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám