Hlavní obsah

Babák nebude kandidovat na šéfa VV

Právo, Novinky, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec Věcí veřejných Michal Babák, jehož podnikatelské aktivity v nedávné době vzbudily vlnu kontroverze, se rozhodl nekandidovat na předsedu VV. V sobotu to řekl Právu. Jak uvedl, za poslední čas se stal terčem cílené denunciace.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poslanec VV Michal Babák

Článek

"Vzhledem k událostem za posledních několik dní jsem se dnes rozhodl stáhnout svoji kandidaturu na předsedu VV,“ oznámil Babák Právu.

„Stal jsem se terčem cílené denunciace, což poškodilo moji kampaň na předsedu. Je mým cílem v dalším období svoji pozici a názory obhájit. Pro postoj razance vůči koaličním partnerům podporuji obě dámy, za osobnost s největším přínosem pro VV považuji Radka Johna," řekl Babák.

Kandidáti na pozici šéfa VV tak zůstávají tři, a to současný lídr Radek John, Karolína Peake a Dagmar Novotná. Neformální šéf véčkařů Vít Bárta se kandidatury vzdal ve prospěch Johna. Předsedu strany zvolí od 19. do 23. května registrovaní příznivci VV.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám