Hlavní obsah

Roztrhneme ODS, snily VV na své tajně nahrané poradě

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tajná nahrávka z jednání špiček VV, která se objevila ve čtvrtek na internetu, má několik částí. V úvodní části patří mezi nejzajímavější momenty popis vztahů Víta Bárty s prezidentem, v další se aktéři věnují pozici šéfa strany Radka Johna, jenž je podle nich prázdný a rezignovaný. Na přetřes přijde i ozřejmění Bártovy pozice uvnitř VV či úvahy o dalším směřování strany, které by mohlo vést skrze oslabení ODS.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vedení Věcí veřejných

Článek

"My si nemůžeme dovolit taktizovat na více než jedny krajský volby. To jsou jen tyhle krajský volby a buď a nebo," konstatuje poslanec Viktor Paggio, na kterého reaguje Kateřina Klasnová. "Že ty krajský volby asi nedopadnou úplně ideálně, to si přiznejme, ale já jsem velmi zvědavá, jak to dopadne. Ale může se stát, to po těch volbách půjde celý úplně do prdele a už se to nestačí zvednout," konstatuje Klasnová.

"My do těch krajskejch voleb potřebujeme náboj. Radek je dneska v útlumu," míní Paggio a Kočí dodává: "Je prázdnej." "Prázdnej a rezignovanej," uzavírá Paggio.

Bárta následně nastiňuje možnou strategii, s níž by mohla strana alespoň částečně uspět. V některých krajích udělat společné kandidátky s koaličními partnery, jinde naopak s ČSSD.

Roztrhneme ódéesku, sní Paggio

Následně opět přijde na přetřes volba stranického předsedy. Často se v této souvislosti skloňuje jméno nynější šéfky poslaneckého klubu Karolíny Peake a následně i Víta Bárty.

"Hele Vítku, splnila by se ti veškerá tvoje skrytá přání, konečně by ses mohl přihlásit ke svému projektu, kterej tady roky šušníš, hýčkáš," konstatuje Kateřina Klasnová. "No tak byl by to konec schizofrenie ne, pro všechny," připojila se Kočí.

"To se musí najít role pro Radka," opáčí pragmaticky Bárta. "Co byste říkali tomu, kdybysme z Radka udělali rovnou čestnýho předsedu," navrhuje následně. Klasnová podotýká, že stranu již beztak nepodporují ti, kteří ji volili právě kvůli Johnovi.

"Budeme kosit ODS," zapojuje se do diskuse Josef Dobeš. "Ty se domluvíš s topkou (TOP 09, pozn. red.) s (Miroslavem) Kalouskem a sežereme ódéesku, roztrhneme je na dvě půlky," rozvíjí představy Paggio.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám