Hlavní obsah

Véčkaři budou volit předsedu na konci příštího týdne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Příznivci strany Věci veřejné, kteří jsou registrovaní jako tzv. véčkaři, budou moci od 19. do 23. května vybírat nového předsedu strany. Přímou volbu šéfa VV potom potvrdí ještě stranická konference, která se bude konat 28. a 29. května v Hradci Králové. Strana to uvedla ve čtvrtečním prohlášení.

Foto: Právo

Funkci šéfa strany Věci veřejné obhajuje Radek John. Soupeři mu budou Karolína Peake, Michal Babák a Dagmar Novotná.

Článek

Předsednickou funkci bude obhajovat Radek John, jeho protikandidáty budou Karolína Peake, Michal Babák a Dagmar Novotná. Bývalý ministr dopravy Vít Bárta, který je označován za neformálního lídra strany, se kandidatury vzdal ve prospěch Johna.

"Přímé volby se může zúčastnit jenom véčkař s ověřeným e-mailem, číslem mobilního telefonu a poštovní adresou,“ uvedl koordinátor přímé volby předsedy VV Pavel Dobeš.

"Pokud ještě účet véčkaře někdo nemá, anebo nemá dostatečná oprávnění, ať se zaregistruje na našich stránkách co nejdříve nebo si co nejdříve zvýší svá oprávnění," dodal Dobeš s tím, že obálka s kódem ověřujícím poštovní adresu véčkaře může být na cestě i několik dní.

Rozhodovat o budoucím předsedovi VV budou moci véčkaři i prostřednictvím zpráv SMS. Textová zpráva ale musí být odeslána ze stejného mobilního telefonu, který má véčkař uvedený ve svém profilu na webu VV.

Podle Věcí veřejných bylo zabezpečení samotné volby věnováno maximální úsilí. "Proto budou mít v jejím průběhu možnost nahlédnout do hlasovacího systému pouze notáři," doplnila místopředsedkyně strany Karolína Peake.

Konference nejmenší koaliční strany se bude konat 28. a 29. května v Hotelu Černigov v Hradci Králové. Zúčastní se jí zástupci centrálních orgánů, zástupci krajů a všech klubů VV.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám