Hlavní obsah

Za Nečasovu sukni se schovávat nehodlám, tvrdí Doktor

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Souboj před středečním jednáním poslanců ODS, kteří rozhodnou o svém novém vedení, v úterý vrcholil. Členové klubu v neformálních rozhovorech hovoří o tom, že větší šanci má dosavadní předseda klubu Petr Tluchoř. Proti němu kandiduje ekonomický expert ODS Michal Doktor.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zleva: Michal Doktor, Petr Nečas a Petr Tluchoř (všichni ODS)

Článek

Ten v úterý kritizoval, že se na serveru Aktualne.cz objevila informace, podle níž se Tluchoř dohodl s Nečasem na podpoře. „Předpokládám, že jednání mezi panem premiérem a panem Tluchořem se týkalo třítýdenního selhání a celé krize,“ šťouchnul si Doktor do Tluchoře v souvislosti s tajnou nahrávkou bývalé šéfky poslanců VV Kristýny Kočí.

„Premiérova sukně pro mě není mámina sukně, za kterou bych se já chtěl schovávat,“ uvedl Doktor a na adresu svého soupeře dodal: „Předseda poslaneckého klubu je navigátor na lodi, kde kapitán je Petr Nečas. Navede-li navigátor loď přímo na hrot ledovce, pak musí umět přijmout osobní odpovědnost.“

Za Tluchoře se staví například místopředseda klubu Václav Mencl. „Podporoval jsem, podporuji a budu volit Petra Tluchoře,“ řekl Právu. Skutečnost, že někdo nahrával Kočí, považuje za mnohem horší než obsah nahrávky, v níž se mluvilo o přípravě puče u Věcí veřejných, v čemž měl figurovat Tluchoř. Mencl dodal, že na nahrávce nemluví Tluchoř, ale Kočí.

Reklama

Související články

Odstavit Tluchoře? Poslanci ODS nejsou jednotní

O tom, že pozice Petra Tluchoře v čele poslaneckého klubu ODS je nejistá, se v posledních dnech psalo opakovaně. Zatímco někteří poslanci ODS kolegu kritizují,...

Výběr článků

Načítám