Hlavní obsah

Vondrova operace se zatím odkládá, v nemocnici zůstane

– Praha
Právo, dan

Ministr obrany Alexandr Vondra (ODS), který leží v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích se zablokovanou krční páteří, se zatím vyhne operaci. V pondělí večer o tom rozhodlo lékařské konzilium.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr obrany Alexandr Vondra (ODS)

Článek

„Lékaři konstatovali, že je nadále nevyhnutelná hospitalizace, a rozhodli, že budou pokračovat v léčbě konzervativní cestou,“ řekl Právu mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek. Což znamená léčba za pomoci léků a rehabilitace.

Vondra proto zůstane do konce týdne ležet v nemocnici. „Po týdnu dojde k posouzení, zda upravený léčebný režim přinesl očekávané výsledky a bude možné ustoupit od zvažovaného operativního zákroku,“ dodal mluvčí.

O Vondrovi se mluví jako o ministrovi, pod kterým se třese křeslo. Po jeho odchodu volají Věci veřejné, které rekonstrukcí kabinetu podmiňují další setrvání ve vládě. Na Vondrovu rezignaci tlačila i TOP 09 kvůli kauze Promopro.

Vondra na začátku dubna, kdy hrozil pád vlády, nabídl premiéru a šéfu ODS Petru Nečasovi svoji rezignaci. Nečas podle posledních vyjádření začíná od zvažované obměny ministrů trochu couvat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám