Hlavní obsah

Ústecká ČSSD požaduje odvolání Bendy z Krajské zdravotní

Právo, jov
Ústí nad Labem

Krajský výkonný výbor (KVV) ústecké soc. dem. požaduje odvolání Petra Bendy, přítele expředsedy strany Jiřího Paroubka, z čela představenstva Krajské zdravotní. Špičky ústecké krajské ČSSD se na tom usnesly na pondělním jednání.

Článek

„KVV vyzval své členy, kteří jsou současně členy Rady Ústeckého kraje, která je valnou hromadou Krajské zdravotní, aby z funkce předsedy představenstva navrhli odvolání Petra Bendy,“ informoval v pondělí na dotaz Práva o obsahu usnesení děčínský poslanec Jaroslav Foldyna.

Ke kroku vůči Bendovi vedla podle něj řada impulsů, například námitky ministerstva financí týkající se nákupů zdravotnických přístrojů nebo protestní akce v děčínské nemocnici, která je součástí Krajské zdravotní.

Podle informací Práva byla poslední kapkou k tvrdému postupu vůči Bendovi pokuta 900 tisíc korun, kterou Krajské zdravotní kvůli dvěma veřejným zakázkám udělil Úřad na ochranu hospodářské soutěže.

Vedení ústecké krajské soc. dem. také řešilo organizaci Mladých soc. dem. (MSD) v Děčíně, ve které působí podnikatel Tomáš Horáček, který je spojován s hromadnými nábory členů do ČSSD. Naposledy asistoval u pokusu nabourat schůzi děčínské městské organizace soc. dem.

Podle Foldyny se ústecký KVV oranžových kvůli „horáčkovské“ organizaci MSD v Děčíně rozhodl obrátit na krajské i pražské vedení této mládežnické organizace. Ve hře je dokonce zrušení děčínské pobočky MSD.

Reklama

Výběr článků

Načítám