Hlavní obsah

Tisíce příznivců marihuany demonstrují v Praze za její legalizaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V centru Prahy se v sobotu shromáždilo několik tisíc mladých lidí, kteří požadují legalizaci marihuany. Po poledni se vydali z Karlova náměstí za doprovodu hlasitě hrající hudby a pod dohledem policie na pochod městem. Akce večer skončí v parku Parukářka na Žižkově, kde jsou připravena dvě hudební pódia a doprovodné akce.

Foto: Roman Hilli, ČTK

Demonstranti za legalizaci konopí skončili pochod v pražském parku Parukářka.

Článek

Čeští zastánci uzákonění konopí se počátkem května setkávají pravidelně, letošní protest je již čtrnáctý v řadě. Policejní velitel akce uvedl, že demonstrace se účastní pět až šest tisíc lidí. Protest se zatím koná bez incidentů.

"Sdružení svoláním demonstrace reaguje na přetrvávající konopnou prohibici a zbytečné perzekvování malopěstitelů a uživatelů konopí, kteří využívají konopí pro osobní potřebu samoléčby nebo k rekreaci," vysvětlují pořadatelé důvody protestu.

Semínka seniorům

Po vládě žádají, aby legalizovala pěstování pěti rostlin konopí a aby povolila jeho držení pro léčebné účely nebo "rekreaci". I letos organizátoři chtějí rozdávat semínka marihuany. Akce se sice jmenuje Semínka seniorům, vzít si je ale může každý "nemocný plnoletý občan".

V minulosti se Millión Marihuana March, jak se protest jmenuje, konal na Letné. Kvůli výstavbě tunelu Blanka, který změnil tamní plochu na staveniště, se happening přesunul na Parukářku.

Reklama

Výběr článků

Načítám