Hlavní obsah

Doktor bude kandidovat proti Tluchořovi na šéfa poslanců ODS

Právo, luk
Praha

Na předsedu poslaneckého klubu ODS bude podle informací Práva kandidovat poslanec Michal Doktor. Na jednání klubu, které má proběhnout ve středu 11. května, se tak postaví proti Petru Tluchořovi. Doktor kandidaturu Právu v pátek odpoledne potvrdil.

Článek

Doktor již o své kandidatuře hovořil i s premiérem a šéfem ODS Petrem Nečasem. Zda jej podpořil, Doktor zatím odmítl komentovat.

Občanští demokraté urychlili volbu vedení poslaneckého klubu. Původně měla proběhnout až v červnu. Část ODS včetně jejího předsedy, premiéra Petra Nečase Tluchořovi vyčítá jeho zákulisní schůzky s bývalou předsedkyní poslanců Věcí veřejných Kristýnou Kočí.

Podle informací Práva se Tluchoř sešel s Nečasem a oznámil mu, že nevidí důvod, proč by neměl svou funkci obhajovat. Poté se měl Doktor rozhodnout pro svou kandidaturu.

Jako o možném protikandidátovi se hovořilo o místopředsedovi klubu Marku Bendovi, ten však zřejmě do souboje s Tluchořem nepůjde.

Kočí na nahrávce mluví o tom, jak s Tluchořem připravují puč proti Věcem veřejným a vymýšlejí strategii dalšího vládnutí. Tluchoř své aktivity vyvíjel za Nečasovými zády, což mu premiér několikrát na jednáních orgánů ODS vytkl.

Právě Doktor se do Tluchoře krátce po zveřejnění nahrávky ostře pustil, když prohlásil, že se sám odstraňuje „svou obludností“.

Reklama

Výběr článků

Načítám