Hlavní obsah

Vesecká vrátila Benešové 55 tisíc, ta je hned poslala ČSSD

Právo, Jiří Ovčáček

Bývalá nejvyšší státní zástupkyně Renáta Vesecká prostřednictvím svého advokáta Tomáše Sokola vrátila místopředsedkyni soc. dem. a taktéž bývalé šéfce státních zástupců Marii Benešové zpět 55 700 korun z celkové částky 94 860 korun. Tu na Benešové vysoudila v kauze tzv. justiční mafie. Benešová peníze věnovala ČSSD na projekty zaměřené na boj s korupcí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marie Benešová

Článek

„Tomášem Sokolem mi bylo vráceno 55 700 korun s tím, že jeho klientka uznává jen část nároku,“ řekla ve středu Právu Benešová. „Peníze minulé úterý přistály na účtu ČSSD. Věnovala jsem je na projekty boje s korupcí a nešvary justice,“ dodala. Částka podle ní může jít například na pořádání seminářů.

Místopředsedkyně soc. dem. letos v únoru prohrála soudní spor s některými představiteli justice v čele s Veseckou v kauze tzv. justiční mafie. Na základě verdiktu soudu se musela omluvit a uhradit protistraně téměř 400 tisíc korun za náklady řízení.

Benešová ale ani poté spor nevzdala. Za přemrštěnou a nezákonnou považuje vysokou částku, kterou musela zaplatit. „Podala jsem ústavní stížnost proti soudním poplatkům. Věřím, že bude mít úspěch,“ uvedla. Míní, že právě proto jí byla část peněz Veseckou prostřednictvím Sokola vrácena.

Ústavní soud podle Benešové její stížnost přijal a bude se jí zabývat. Právu také ve středupotvrdila, že proti verdiktu v kauze tzv. justiční mafie podá dovolání k Nejvyššímu soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám