Hlavní obsah

Sobotka se zastal Paroubka, kterého na 1. máje odmítla děčínská ČSSD

Právo, jov

Prvomájový incident, kdy děčínská ČSSD odmítla účast expředsedy strany Jiřího Paroubka na mítinku, má dohru. Paroubka se zastal současný šéf sociální demokracie Bohuslav Sobotka, který požaduje od předsedy ústecké krajské ČSSD Arna Fišery ujištění, že se takové věci nebudou opakovat. Fišeru si kvůli tomu pozval na čtvrteční jednání nejužšího vedení ČSSD, politického grémia.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Paroubek s Bohuslavem Sobotkou

Článek

Paroubek se společně s bývalým šéfem ústecké krajské soc. dem. a svým přítelem Petrem Bendou v neděli chystal na oslavu Svátku práce v Děčíně. Nakonec do města nedorazili.

„Já a pan Paroubek jsme byli telefonicky upozorněni, že nebudeme v Děčíně vítáni,“ řekl v neděli Právu Benda s tím, že přišlo varování před možným incidentem.

Bendův nástupce ve funkci Fišera důrazně odmítl, že by se v Děčíně chystal nějaký útok. „Část stranické základny se shodla, že by pan Paroubek neměl na této akci vystoupit a tak mu to bylo naznačeno. Myslím si, že je to v pořádku, o tom je demokracie,“ sdělil Právu Fišera a vysvětlil, že styl Paroubkových „monstrózních kulturních“ mítinků se mnoha lidem zajídá.

Prvomájové postrkování má dohru, Sobotka si pozval Fišeru na kobereček. „Pro nás je důležité, aby ústecká organizace nepoškozovala dobrou pověst ČSSD. Jestliže se takové věci odehrávají, je to také v odpovědnosti a kompetenci předsedy krajské organizace. Pozval jsem předsedu krajské organizace ČSSD na čtvrteční jednání politického grémia, aby nás informoval o pozadí incidentu a především, aby nás ujistil o tom, že už se takové věci v Ústeckém kraji nebudou opakovat,“ prohlásil v úterý Sobotka.

Reklama

Výběr článků

Načítám