Hlavní obsah

Paggio se v opilosti porval a dostal podmínku. VV se za něj postavily

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda poslaneckého klubu VV Viktor Paggio (29) byl za opileckou rvačku před pěti lety podmínečně odsouzen. Přiznal se k tomu při úterním rozhovoru s Právem údajně proto, aby nebyl vydíratelný.

Článek

„Byl jsem účastníkem rvačky, sehrál v tom roli alkohol,“ uvedl Paggio. Podle něj k incidentu došlo v době, kdy studoval. Za svůj prohřešek dostal veřejně prospěšné práce. Ty nakonec neodpracoval, a tak dostal podmínku. [celá zpráva]

Podle předsedy véček Radka Johna se jednalo o mladickou nerozvážnost. „Před pěti lety se jako mladý kluk popral v hospodě. Je to dávno zahlazeno. Celému klubu se omluvil a říkal, že se už dál nepere,“ řekl Právu.

Šéfka poslanců VV Karolína Peake uvedla, že Paggiovo postavení v rámci strany ohroženo není. Podle ní se řada amerických prezidentů dopustila i horších prohřešků.

„Všichni poslanci o tom vědí ze zasedání klubu. Poté, co došlo ke změnám u nás, tak jsme se téměř obrátili naruby a navzájem jsme si vyříkali všechno, co by na koho mohlo přijít. Viktora považuji za klíčového člověka v klubu, do budoucna bych ho viděla i v exekutivních funkcích,“ prohlásila.

Bárta: V týmu jsme měli lidi s morálními šrámy

Místopředsedkyně strany Kateřina Klasnová jednání Paggia považuje za znak divokého mládí. „Jsou to věci, které se lidem dějí. I křesťané vědí, že nic není černobílé a že člověk hřeší a občas dělá chyby. Jako neštěstí v politice spíš beru to, že někdo okrádá veřejné rozpočty,“ uvedla.

O Paggiově nynější čestnosti nemá pochybnosti ani Vít Bárta. „Jsem přesvědčen, že jsme v týmu měli lidi, v jejichž profilu jsou značné morální šrámy. U Viktora jsem rád, že je v našem týmu,“ uvedl.

Svého kolegy se zastal i poslanec Jiří Štětina. „Před pěti a půl lety dostal podmíněný trest. Byl jsem sám jedním z těch, kdo mu říkal, aby si z toho nic nedělal a aby byl klidný,“ řekl Právu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám