Hlavní obsah

Chlad a déšť vydrží do středy, na první máj bude slunečno

Novinky, kar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Po prosluněných velikonočních dnech přišlo do Česka ochlazení, zamračená obloha, bouřky a déšť. Chladnější počasí by ale mělo vydržet jen do středy a přeháňky pak do čtvrtka. Od pátku se budou mraky protrhávat a začátek víkendu by měl být už polojasný s teplotami nad dvacet stupňů. V neděli by mělo ještě svítit slunce, a tak se milenci líbající se pod prvomájovou třešní ohřejí.

Foto: Profimedia.cz

Páry líbající se pod rozkvetlou třešní mohou doufat ve slunečné počasí.

Článek

Chladné počasí vydrží až do poloviny týdne. Teploty se budou pohybovat pod 15 stupni a obloha bude až do středy převážně zatažená s deštěm. Pak začne oblačnost jen velmi pomalu mizet.

V úterý bude vydatněji pršet především na Moravě a ve Slezsku, kde se silné srážky vyskytly už v noci, nad ránem se přesunuly i nad východní Čechy. Přes den bude v Čechách zataženo s přeháňkami, na Moravě zataženo s deštěm. Teploty na celém území ČR by měly být mezi 12 a 16 stupni.

Podobně to bude vypadat ve středu s tím rozdílem, že déšť se přesune do Čech, občas se mohou vyskytnout i bouřky. Teploty budou lehce vyšší, mezi 14 a 18 stupni, na Moravě, by mohly dosáhnout až na 20 stupňů. Nad ránem klesnou teploty na čtyři až osm stupňů.

Ve čtvrtek by se měla obloha začít více vyjasňovat, v Čechách bude oblačno, na Moravě a ve Slezsku polojasno, místy se vyskytnou přeháňky. Teploty ještě o něco povyrostou: přes den bude 17 až 21 stupňů, v noci pět až devět stupňů.

Podobný ráz počasí bude i v pátek, jen teploty ještě o něco povyskočí, meteorologové očekávají, že budou mezi 18 a 22 stupni.

O víkendu by pak mělo být převážně polojasno až oblačno, přeháňky se objeví jen vzácně. Meteorologové očekávají, že teploty vydrží mezi hodnotami 18 a 22 stupňů přes den a devět až pět přes noc.

Reklama

Výběr článků

Načítám