Hlavní obsah

Moroz opouští vnitro a chtěl by za Johnem, Nečas to odmítá

Právo, Novinky, jt, jas, dan
Aktualizováno

Náměstek ministra vnitra Michal Moroz ve čtvrtek večer rezignoval na svou funkci, jak potvrdil Právu. Jeho odchod požadoval kvůli vazbám na bezpečnostní agenturu ABL premiér Petr Nečas. Moroz by měl spolu s předsedou Věcí veřejných Radkem Johnem působit mezi resorty proti korupci. To však premiér odmítá.

Článek

"Po dohodě s odstupujícím ministrem vnitra Radkem Johnem odchází spolu s ním na Úřad vlády. Zde bude v pozici náměstka vicepremiéra pro boj s korupcí koordinovat naplňování strategie vlády v boji proti korupci," uvedl v pátek mluvčí ministerstva vnitra Pavel Novák. Na vnitru skončí Moroz oficiálně koncem dubna.

Moroz ke svému dalšímu působení na úřadu vlády uvedl: "Navážu na své působení na ministerstvu vnitra, kde jsem byl za tuto agendu zodpovědný. V nové funkci se také zaměřím na rozšíření úspěšného konceptu „vzorový úřad“. Důkladně se budu zabývat také problematikou protikorupčních standardů ve veřejné správě".

Nečas: Moroze na úřadu vlády nechci

Na informaci o Morozově přesunu za Johnem reagoval v pátek odpoledne premiér Nečas. "Náměstek vicepremiéra Radka Johna by se musel stát zaměstnancem úřadu vlády. Pan Moroz zaměstnancem úřadu vlády není a nikdy se jím nestane," vzkázal premiér.

Johna v čele resortu vnitra ve čtvrtek nahradil Jan Kubice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám