Hlavní obsah

V příspěvcích budějovických komunistů se našly tři falešné tisícovky

Právo, ch, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Velký trapas v bance si ušetřili komunisté z Českých Budějovic. Předseda jedné ze základních organizací Ivan Nadberežný, který je naštěstí také tiskař, objevil mezi příspěvky od členů čtyřdvorské organizace tři falešné tisícikoruny a jednu pětistovku. Jak se padělky mezi peníze dostaly, zjišťují policisté.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Na první pohled jsem poznal, že mezi penězi, které mi přinesl předseda organizace ve Čtyřech Dvorech, jsou čtyři falešné bankovky. Chyběl jim vodoznak a i papír byl na ohmat jiný,“ sdělil Právu Nadberežný.

Ihned zavolal linku 158, aby si pro peníze přijeli policisté a pokusili se vyšetřit, kdo předsedovi čtyřdvorské základní organizace padělky podstrčil.

„Skutečně nám oznámili výskyt padělaných bankovek. Zašleme je na odborné pracoviště k dalšímu zkoumání,“ potvrdila Právu případ mluvčí českobudějovické policie Regina Tupá.

O tom, jak se falešné tisícikoruny v příspěvcích objevily, diskutuje nyní řada českobudějovických členů KSČM a shodují se na tom, že měli i díky Nadberežnému štěstí.

„Kdyby je objevili úředníci až v bance, hned by začala fáma, že komunisti si tisknou falešné peníze,“ upozornil jeden z členů KSČM.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám