Hlavní obsah

Čtyři z pěti Čechů Kristýně Kočí nevěří

Novinky, jim

Poslankyně Kristýna Kočí je pro čtyři pětiny Čechů nedůvěryhodnou političkou, ukázal internetový průzkum společnosti Sanep. Podle něj je většina lidí obeznámena s obsahem nahrávky, na které Kočí nevybíravě hovoří o zákulisních politických tahanicích, a nevěří vysvětlení Kočí, že si s vědomím odposlechu záměrně vymýšlela. Respondenti se většinově shodli, že by měla opustit veřejný prostor.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Za důvěryhodnou političku ji po vypuknutí skandálu s nahrávkou má jen necelých šest procent lidí, zato 81,5 procenta dotázaných jí víceméně nedůvěřuje. Podle průzkumu obsah nahrávky zná 63,4 procenta dotázaných.

Kočí obsah audiozáznamu zpochybnila tím, že si byla vědoma, že může být nahrávána, a proto se rozhodla vymýšlet si a rozvádět řadu kontroverzních historek proložených velmi jadrným slovníkem. To skutečně vedlo k tomu, že nahrávku její společníci zveřejnili. Se záměrem Kočí „cíleně lhát“ však nekorespondují její vyjádření, že očekávala, že ji budou VV nahrávkou vydírat, protože by tak dobrovolně dodávala svému protivníkovi munici proti sobě. Kočí také na vysvětlenou uváděla, že úmyslně lhala, aby se potvrdily a dále šířily spekulativní teorie.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kristýna Kočí

Otázky s podíly odpovědí průzkumu Sanep (v procentech)
Znáte obsah nahrávky, na které se Kočí rozpovídala o zákulisních politických hrách?
AnoSpíše anoNeSpíše neNevím
36,42722,89,54,3
Věříte tvrzení Kočí, že na nahrávce „cíleně lhala“?
AnoSpíše anoNeSpíše neNevím
2,84,361,216,914,8
Je podle vás Kočí důvěryhodnou političkou?
AnoSpíše anoNeSpíše neNevím
2,33,665,915,612,6
Uvítali byste, kdyby Kočí rezignovala na všechny funkce a odešla navždy z politiky?
AnoSpíše anoNeSpíše neNevím
5713,67,24,817,4

Respondenti průzkumu vysvětlení Kočí převážně nevěří, a to v 78,1 procenta, za důvěryhodné její vysvětlení považuje 7,1 procenta dotázaných.

Třetina lidí pak obsah nahrávky pokládá za naprosto šokující důkaz o nepřijatelném chování političky, více než pětina respondentů se kloní k názoru, že nahrávka je spíše skandálním odhalením plánované zákulisní likvidace VV.

Zveřejněný obsah nahrávky považujete za:
Naprosto šokující důkaz o nepřijatelném jednání Kočí33,7
Skandální odhalení plánované zákulisní likvidace VV22,8
Záměrnou mystifikaci ze strany Kočí8,2
Nevím19,4
Nezajímá mě to15,9

Sedmdesát procent lidí by přálo, aby se Kočí vzdala všech svých veřejných funkcí a v domácí politice se již nikdy neangažovala, s takovým řešením nesouhlasí 12 procent dotázaných.

Anketa

Je podle vás Kristýna Kočí důvěryhodnou političkou?
Ano
7,7 %
Ne
92,3 %
Celkem hlasovalo 11769 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám