Hlavní obsah

U dramatické schůze děčínské ČSSD asistovala policie

– Děčín
Právo, jov

Dramatický průběh měla schůze ČSSD v Děčíně, která se konala v úterý večer. Průběh rokování se podle šéfa děčínské okresní soc. dem. Jaroslava Foldyny snažil neúspěšně ovlivnit severočeský podnikatel Tomáš Horáček, který už asistoval u několika pokusů o hromadný nábor do řad oranžových. Za vyhrocené situace byl Foldyna nucen požádat městskou policii o pomoc.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jaroslav Foldyna (ČSSD)

Článek

Schůze soc. dem. v Děčíně byla terčem intrik již před jejím zahájením. „Před konáním schůze se lidé začali ptát, zda se koná. Volala jim totiž slečna, která se představila jako moje asistentka, a oznámila, že schůze není,“ řekl ve středu Právu Foldyna.

I přes tuto snahu o zmaření se rokování uskutečnilo. Horáček se pokusil neúspěšně vstoupit do jednacího sálu. „Jeho auto stálo asi sto metrů od místa konání schůze. Jako předseda Mladých soc. dem. v Děčíně se dožadoval vstupu na schůzi. Už jsme MSD žádali, ať se Horáčka zbaví. Nebyli jsme vyslyšeni. Na jednání jsme ho nevpustili a nikdy ho nevpustíme,“ prohlásil Foldyna.

Horáčkova suita, která ho doprovázela, se pro změnu podle šéfa děčínské okresní ČSSD pokusila bránit některým lidem vstoupit na místo konání schůze. Ve vyhrocené atmosféře Foldyna zavolal pomoc. „Přivolal jsem městskou policii, protože jsem byl přesvědčen, že dochází k narušování veřejného pořádku,“ vysvětlil Foldyna.

Horáček podle něj i poté svou snahu nevzdal. „Pan Horáček a spol. se domnívá, že politika je eseróčko. Seděl ve vedlejším lokále a se svými kolegy se pokoušel věci ovlivňovat. To se mu ale nepodařilo, jsem rád, že se to zhatilo. Schůze zvolila nové vedení organizace,“ sdělil Foldyna.

Přeregistrace zredukovala počet členů

Děčínská místní ČSSD už podstoupila na vlastní žádost přeregistraci členů. Z původního počtu 208 lidí v ní zůstalo 97 členů. „Většina z těch, kteří ve straně skončili, neplatila členské příspěvky,“ vysvětlil Foldyna důvod snížení počtu členů.

Děčínská organizace oranžových ale brzy bude muset řešit další pokus o hromadný vstup do strany. V deseti dnech se totiž přihlásilo osmnáct lidí s žádostí o členství v ČSSD.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám